utorok 21. júla 2009

LED osvetlenie - kvalita a úspora

LED osvetlenie = kvalita ruka v ruke s úsporou


LED osvetlenie má veľa výhod, ktoré sa týkajú jeho životnosti, dekoračnej a ekonomickej efektívnosti. Z hľadiska svetelného efektu je LED technológia a optické vlákna číslo jeden pri zvládaní i tých najzložitejších dizajnérskych projektov, či dekorácií.
LED majú extrémne dlhú životnosť, a to najpríjemnejšie na tom všetkom je , že tieto výhody idú ruka v ruke s úsporou vašich peňazí.

Určite sa pýtate: "Koľko teda ušetrím?" Veľa a viac... Najviac zo všetkých svetelných zdrojov. Prvotná investícia je samozrejme značne väčšia ako pri tradičných žiarovkách, no pravdou je, že čo investujete do kvality, nikdy neoľutujete. Predstavte si, že raz investujete, ale vysoká miera úspornosti LED svietidiel Vám zabezpečí návratnosť investície už do niekoľkých mesiacov a potom už ste len ziskový. Každý mesiac sa Vám vráti viac ako 90% nákladov na elektrickú energiu.

Pre porovnanie súčasná biela LED vyžiari 70-160 lm/W, úsporná žiarivka 48-65 lm/W, halogénová žiarovka 16-22 lm/W, obyčajná žiarovka cca 15 lm/W. Napr. jedna 5W reflektorová LED v pohode nahradí 35W / 230V halogénový reflektor! (lm/W, t.j. veľkosť svetelného toku - množstvo svetla/ elektrická energia)

Ale pozor- nie je LED ako LED! Pri zaobstaraní LED osvetlenia sa vždy, ako to platí pri väčšine vecí v živote, oplatí investovať do kvality. Môžete sa stretnúť s LED žiarovkami od rôznych výrobcov a teda i rôznej kvality, rôznymi hodnotami svetelného toku, ktoré podradní výrobcovia prinajlepšom ani radšej neuvádzajú. S týmto prípadom sa môžete stretnúť pri hypermarketových LED svietidlách. Preto Vám odporúčam odovzdať sa do rúk odborníkom a predajcom, pre korých nízka cena nie je alfou a omegou, prečo nakúpiť práve u nich. V tomto prípade neušetríte, jednoznačne len prerobíte.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára