piatok 21. augusta 2009

FLEXI LED PÁSY 5 M



Vďaka flexibilným LED pásom je možné realizovať veľmi efektné a moderné osvetlenie predmetov a priestoru, pričom samotný zdroj svetla sa zabuduje do vitríny alebo podstavca. 





Montáž LED pásov je úplne prozaická, a to vďaka tomu, že zo zadnej strany pásu je po celej dĺžke samolepiaca vrstva. Pri použití RGB (red – green - blue) – trojfarebných systémov je možné zvoliť si akýkoľvek odtieň farby svetla, aký sa Vám len zapáči. 5 metrové flexi LED pásy obsahujú po svojej dĺžke 300 „lediek“ – diód, a čo je úžasné konečnú dĺžku si určujete Vy podľa Vašich potrieb! A to nasledovne: skracovať LED pás je možné o každých 5 cm, čo predstavuje 3 „ledky“. Napájať môžete opäť veľmi jednoducho, a to tak, že sa priletujú ďalšie a ďalšie LED pásy podľa dĺžky, aká Vám vyhovuje. Oddelené časti sú ďalej normálne funkčné. Čiže žiaden efekt vianočnej reťaze na stromčeku, keď s prvou žiarovkou vypade celý rad ostatných.



Úplnou samozrejmosťou je zakúpiť si vodotesné flexi LED pásy, ktoré sú zaliate v priezračnom flexibilnom púzdre. Tak môžete efektne nasvietiť kúpeľňu, jazierko, bazén, exteriér a podobne.


Na riadenie farby, intenzity či svetelných efektov je možné prikúpiť si RGB kontroler, vďaka ktorému si namiešate odtiene najviac vyhovujúce pre Váš interiér, či exteriér.

V minulosti boli dostupné len modely flexi pásov, ktoré mali samostatné čipy pre jednotlivé RGB farby (pre červenú, zelenú a modrú). Svetlo z nich pôsobilo rušivo, a tak sa na zmiešanie farieb používalo mliečne sklo. To ale značne klesal svetelný výkon ale i celkový konečný efekt.

2 komentáre: