utorok 4. augusta 2009

Podlahové / nástenné osvetlenie




LED žiarovky sú vďaka svojej životnosti veľmi často používané pre osvetlenie schodov. K tomu sa priraďuje osvetlenie podlahové, či nástenné. Keďže nejde o veľké a takpovediac nespratné 230 voltové aplikácie, napájanie je na napätie iba 12 V.



LED podlahové / nástenné osvetlenie je presvedčivé svojim čistým dizajnom a najmodernejšou technológiou. Takéto svietidlá sú pochôdzne, t.j., že po nich môžete chodiť až do váhy 150 kg. Ďalšou výhodou je , že tieto svietidlá sú vodotesné, čiže sú vhodné i na umiestnenie do kúpeľní a nehrozí žiadne riziko pri čistení, a teda sú vhodné ako pre interiérové, tak i pre exteriérové použitie. 


Tieto malé žiarovky svietia nabielo (studená biela) alebo namodro. Pričom set týchto žiaroviek je predávaný spolu s transformátorom napätia (z 230 V na 12 V). 

Osvetlenie schodov má veľký význam najmä v noci. Preto namiesto obyčajného vypínača sa môžete samozrejme rozhodnúť pre senzor, ktorý zaznamená pohyb a automaticky sa svetielka na schodisku rozsvietia, alebo sa rozsvietenie dá naprogramovať pomocou súmrakového, či časového senzora.


2 komentáre:

  1. A kde si mozem take male ziarovky aj s tym transformatorom mozem kupit? Dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Aky senzor by ste mi doporučil potreboval by som v noci osvietit schody na poschodovéj posteli poprípade celú zostevu ktoru budem na to potrebovat.Dakujem pekne

    OdpovedaťOdstrániť